Wendy is Kynologisch instructeur en gedragstherapeut, hiernaast is zij als docent verbonden aan diverse kynologisch opleidingsinstituten, waaronder O&O en de onlangs overgenomen Martin Gaus Academy. Bij de laatste is zij ook betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe opleidingen. De afgelopen twee jaar heeft zij onderzoek gedaan naar het verantwoord begeleiden van Hoog Risicohonden. Hieruit is een cursus ontstaan waarin zij niet alleen de kant van de wetenschap heeft meegenomen, maar ook de zo belangrijke kennis en ervaringen van de eigenaren, fokkers en rasverenigingen heeft geïmplementeerd. Dit heeft de basis gevormd voor de, door haar ontwikkelde, inmiddels succesvolle, landelijke bijscholing voor kynologisch instructeurs genaamd: ‘Zware jongens en Pittige meiden’
Molosser
Vanuit dit onderzoek is was zij werkzaam binnen een werkgroep, die advies uitbracht aan de staatssecretaris, met betrekking tot bijscholing en beleid omtrent de HRH. Vorig jaar is door haar de Kring Erkend Opleiders Kynologie geïnitieerd. Hierin zijn alle geaccrediteerd opleidingsinstituten vertegenwoordig. Gezamenlijk buigen zij zich binnen deze commissie over verantwoorde begeleiding van dit type honden.

Wendy is zelf eigenaar en fokker van de Deense Mastiff en heeft sinds, jaar en dag een enorme affiniteit met de honden van het molossertype.  Het is haar opgevallen dat veel eigenaren vinden dat zij niet de begeleiding krijgen die zij nodig hebben.  Veel hondenrassen passen niet in de structuur van de werkhondencursus en een veelgehoorde klacht is, dat eigenaren zich onbegrepen voelen. Teksten als: ‘Deze honden kunnen nu eenmaal niet werken’ of  ‘deze honden zijn moeilijk te lezen’ en zelfs ’Gaat u met deze hond maar een stukje van de groep afstaan’, worden al snel uitgesproken als de hond tot de ‘moeilijke’ rassen behoort. Zij is lid van een landelijk actieve werkgroep over de HRH honden.

Sinds kort heeft zij het Molosser Training Center opgericht. Hier kunnen eigenaren van deze honden terecht met vragen en opvoedingsproblemen. Hiernaast geeft zij internationaal lezingen over deze honden. Met haar eigen honden, doet zij aan diverse takken van hondensport, die geschikt zijn voor deze honden.

Ga naar boven